FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Her finner du svarene på alt du lurer på om russetid, russedress og russeklær

Russeklær av kvalitet

Er du og din russegruppe på jakt etter rimelige russeklær av god kvalitet, eller ønsker du deg kanskje bare en skikkelig komfortabel joggedress til de rolige lørdagskveldene?

Se mer her

Hva en russegenser med logo koster, varierer fra leverandør til leverandør. Vi i Darkline er opptatt av rimelige russeklær av god kvalitet. Dersom du ønsker å høre hva en russegenser med logo vil koste for deg og/eller din russegruppe, kan du kontakte oss HER.

Dette er helt klart noe som varierer fra leverandør til leverandør. For å være garantert at klærne kommer i tide, er det viktig å levere bestillingsskjema innen fristen. Vi legger inn god margin slik at vi kan garantere at dere får russeklærne i god tid til slipp. 

Det er ingen regler for hva slags modell eller hvilken farge man skal ha på russedressen sin. Likevel finnes det noen få skoler, spesielt i Oslo, som har egne normer for hva slags farge du skal ha på dressen din! Dette kommer fra gammel av, der blårussen er de som går handel- og økonomifag, rødrussen går allmenn studiespesialisering, grønnrussen representerer landbruk og svartrussen går yrkesfag. Dette er ikke vanlig å forholde seg til lengre. Om ikke skolen din har normer for hvilken farge du skal ha, er det bare å velge fritt fram!
Mange lurer på hvordan man vasker russegenseren sin på riktig måte. Vi anbefaler å vaske på 30 grader med lav sentrifuge! Den beste måte å tørke russegenseren på, vil være å henge den opp! Vi anbefaler altså å unngå å ta russegenseren i tørketrommelen. Er du usikker, kan du ta kontakt med oss!
Desom du er usikker på størrelsen din, tilbyr vi gratis og uforpliktende klesprøving i vårt showroom i Oslo Sentrum. Her kan du prøve alt du måtte ønske! 
 
Bestillingsfristen for teaser og dekk kan variere, så du og din gruppe vil få en spesifik dato dere kan forholde dere til med en gang vi inngår samarbeid. Bestillingsfristen for konseptklær er 1.februar. Dersom dere ikke rekker denne fristen, er det bare å ta kontakt – så finner vi selvsagt en løsning!
 
I Norge er det ingen skoleuniform. Det vil si at i teorien kan man gå med klærne man vil på skolen. Dersom skolen nekter deg og andre elever å bruke russeklær, kan det skyldes mobbing/utestenging eller annet. Hvis dette er tilfellet på din skole, vil vi anbefale deg å kontakte rektor, kontaktlæreren din eller elevrådet! 
 
Vi i Darkline er åpne for å strekke oss langt for at du og din gruppe skal få russeklærne i tide til slipp. Dersom dere ikke rekker fristen, er det viktig å kommunisere med din kontaktperson. Vi vil gjøre vårt beste for å finne en løsning slik at dere får klærne i tide.
Har du ingen kontaktperson? Kontakt oss her.
 
De ulike leverandørene av russedress har ulik leveringstid. Anbefaler deg å kontakte den aktuelle leverandøren sin kundeservice og spørre dersom du er usikker!
 
Vi har mange flere farger enn de som finnes på nettsiden! Send oss en melding, så hjelper vi deg!
 
Alt som finnes på nettsiden er mulig å kjøpe uten logo. Ta kontakt!
 
Vi elsker å samarbeide med dere! Vi er også åpne for å inngå samarbeid med russegrupper. Hos oss er det også muligheter for å være modell og få betalt! Høres dette spennende ut? Send oss en mail da vel!
Selvfølgelig! Bare avtal med din kontaktperson, så ordner vi henting enten på lageret vårt på Alnabru, eller på kontorene våre i Oslo Sentrum.

Send oss en forespørsel til post@darkline.no, så vil vi se hva vi får til! Vi elsker å hjelpe russen, og kjører derfor ofte photoshoot som arbeidsdugnad!

Absolutt! Vi leverer skoleklær til både barneskole, ungdomsskole og videregående skole! Vi tilbyr også revyklær. Send oss en forespørsel!
Vi følger opp gruppene våre godt, og sørger for at dette ikke skal være et problem! Bestill heller en uke for tidlig enn en uke for sent. Vi kan kun garantere at klærne kommer i tide dersom dere bestiller før fristen. Vi har gruppekontakter som hele tiden følger opp gruppene sine og sørger for at de bestiller i god tid innenfor fristen!
Vi legger alltid til rette så godt vi kan, så om du har gått over fristen anbefaler vi at du tar kontakt med oss. Vi kommer til å gjøre så godt vi kan for at dere skal kunne bestille fra oss. 
Så lenge ikke det skjer noe totalt uventet, som for eksempel pandemi, er dere garantert å få klærne i tide. Vi lar ikke våre kunder bestille dersom vi er i tvil om klærne kommer i tide uten å ha gitt beskjed om det tidligere.